Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Кога ще имаме полезно и модерно съвременно образование

Ден след 24 май - в Директно поставяме акцент върху въпросите: Какво знаят и умеят дипломиралите се студенти и реализират ли се в професията? Идват ли новите технологии и новите специалности и у нас?

26.05.2016 | 11:11 Редактор: Неда Василева
Кога ще имаме полезно и модерно съвременно образование

За да е успешен, училищният процес в 21 век няма как да лежи на „стара слава“ от отминалите времена. Новите технологии подчиняват образователната система на своите изисквания, а за преподавателите става все по-наложително да навлизат с бързи крачки в света на таблетите, компютрите, смартфоните и безбройните приложения.

Според проучване на Образователното министерство, огласено днес, става ясно, че в България стремително нараства броят на напусналите преждевременно системата на висшето образование, повечето по свое желание. Студентите посочват, че са неудовлетворени и отегчени от старите системи, учебници и сухите факти, които са неприложими според тях в съвременния свят. Младите владеят езика на технологиите и единственият начин да бъдат задържани във ВУЗ-овете е те да отговарят на новите стандарти и да им дават много повече отколкото те вече са научили.

В студиото  на Директно са две млади дами, които са се посветили изцяло на образованието у нас - Радостина Бойчева от "Заедно в час" и Инна Бояджиева, която е един от учредителите на първото бизнес висше учебно заведение у нас BBU. Чуйте ги:

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.