fallback

Наследниците на кан Кубрат искат да са българи

В студиото говорим за онези българи по дух и кръв, които живеят извън съвременната територия на страната ни. Гостуват ни волжски българи, които и до днес съхраняват и пазят българската памет жива, както и български доброволци, работещи за опазването на бъ

20.05.2016 | 11:10 Автор: Неда Василева

Сабантуй - за втора поредна година в София. Празникът вероятно не Ви звучи като българска традиция, но всъщност е дълбоко свързан именно с българската земя.

В студиото на Директно са организаторът Валентина Димитрова, както и Резеда Хусаинова и Фания Шамилова от сдружение „Волжски булгари" - разказват за моста между българите, които живеем в границите на държавата, и тези общности, които са българи по дух и кръв, но с друга вяра и живот навън.

Ивелин Михайлов е един от тези, които искат да прославят родината ни по света - през юни в Италия ще има грандиозно откриване на паметник на кан Алцек - един от братята на кан Аспарух. Т

Всички тези инициативи имат за цел да призоват всички, които се чувстват българи и имат български корени, да се обединят, независимо къде живеят.

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.

fallback
Още от Директно
fallback