Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Образованието в чужбина - предимства и недостатъци

В Деня на Европа, когато през целия ден анализираме девиза на Европейския съюз – „Единство в многообразието“, в Директно коментирахме именно обединителната сила на образованието. Говорихме за предимствата и недостатъците, за истините и митовете за ученето

10.05.2016 | 11:24 Редактор: Неда Василева
Образованието в чужбина - предимства и недостатъци

Модерна тенденция, по-добър избор или възможност за по-добра реализация и повече знания е образованието навън? След ставането от училищната скамейка, между 4000 и 4500 младежи всяка година предпочитат да заминат, за да получат диплома от чужд университет.

Те усвояват език, стават самостоятелни и получават по-добро професионално изграждане. Но това жертва личния живот между 19 и 25 години, категоричен е Сава Томов, който завършва Техническия университет в Мюнхен. Адаптацията през първата година е много трудна. В университетите дискриминация няма, но се усеща, когато един българин трябва самостоятелно да си намери квартира.

Проф. Сергей Игнатов направи паралел между обучението навън и у нас с уговорката, че недостатъци има във всяка система. Подготовката на учениците след средно образование не е достатъчна, за да се интегрират навън - най-важни са личната упоритост и често самостоятелната подготовка. Чуйте още във видеото:

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.