Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

В Деня на храбростта – кои са големите страхове на българите

На Гергьовден - в деня, когато почитаме славата и величието на българския войн, в Директно поглеждаме към това, което ни пречи да сме смели. В духа на митологията и легендите за Свети Георги, говорим за най-страшните съвременни змейове, как се борим с тях

09.05.2016 | 11:07 Редактор:
В Деня на храбростта – кои са големите страхове на българите
В Деня на храбростта – кои са големите страхове на българите

Шести май е ден-обединител. Това е единственият празник, на който празнуват държава, армия, църква и народ. Това е единственият ден, на който празнуват и християни, и мюсюлмани, затова е особено важен и ценен във времената, в които живеем - да ни обедини, да ни сплоти, да ни накара да се замислим за съвременния прочит на думата "храброст" и за страховете, които ни владеят.

На гости в Директно навръх Гергьовден бяха политологът Георги Киряков и журналистът Цвета Кирилова. Според тях най-големите ни страхове се крият вътре в нас, затова трябва да се преборим със себе си и комплексите си. Оказва се, че в днешно време е най-трудно да си смел - обстоятелствата, технологиите и науката сякаш ни улесняват все повече, а това ни прави все по-слаби.

Какво е храбростта и кои са проявите на смелост, чуйте:

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.