fallback

За и против задължителните народни танци в училище

Задължителните народни танци в училище от 1 до 12 клас – да или не? Часове след като стана ясно, че образователното министерство предвижда задължително изучаване на фолклорни танци, в обществото избухна поредната полемика. За пореден път посветихме Дирек

05.05.2016 | 11:14 Автор: Неда Василева

Задължителните народни танци в училище ще осигурят по-добра двигателна култура, по-висока дисциплина и ефективни тренировки. Това са мотивите, с които МОН предлага тропането на хора да стане задължително за всички ученици от 1 до 12 клас. Дали това ще накара децата да заобичат народния фолклор или точно обратното – ще ги отблъсне?

В студиото на Директно мненията бяха на двата полюса - според създателят на организация Richmart - Vintage Мартин Йорданов, единствено чрез българските народни танци можем да се прочуем и по света, затова учениците от най-крехка възраст трябва да ги изучават и да бъдат възпитани с тях. Управителят и създател на образователния интернет портал Академика Евелина Гечева е убедена, че всичко задължително за децата в един момент ги кара да му се противопоставят.

На скайп линията ни включихме преподавателят по програмиране и народни танци Цоко Бояджиев, който ни разказа защо сърцето му тупти в ритъма на народното хоро и как фолклорът ще възпита децата. Чуйте и Вие:

За всичко, което Ви интересува,  пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.

 

fallback
Още от Директно
fallback