fallback

За и против нещата и отношенията second hand

В Директно говорим за бума в търговията с вещи втора ръка - дрехи и автомобили, детски играчки и учебници. Но не само - освен за икономическия аргумент това да се случва и за психическата нагласа подобни покупки да се възприемат като удължаване на живота

04.05.2016 | 10:50 Автор: Неда Василева

Над 100 000 българи купуват онлайн дрехи, вече носени от друг, или преоценени след ревюта. Колко са купувачите в магазините за стоки втора ръка – никой не се наема да пресметне. 80 % от закупените миналата година автомобили в България са втора употреба. Изглежда, новата психология на българския потребител е да се насочва към не нови стоки, но значително по-изгодни финансово.

Какво означава това - по-бедни ли сме станали или просто по-практични? Отминаха ли времената, когато с години се пестеше за нова спалня, нова пералня или друга подобна вещ, за да отворят път на покупки с по-малка стойност и по-достъпни, но вече отдали свежестта си на предишен собственик?

Според Гери Турийска и Георги Томов, не е срамно да носиш дрехи втора ръка, а точно обратното - това означава, че сме надраснали комплексите си. Чуйте още във видеото:

За  всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.

fallback
Още от Директно
fallback