Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Работи ли им се на младите българи

В студиото на Директно непосредствено след Международния ден на труда са двама младежи, които работят, просперират и забогатяват. Чуйте техните разкази за борбите, през които преминават и мнението им за мързела и амбицията на българите днес.

03.05.2016 | 10:43 Редактор: Неда Василева
Работи ли им се на младите българи

Близо 300 хиляди българи влизат в категорията "мързеливци", много голяма част от тях са на възраст между 18 и 35 години. Шокиращата, притеснителна, грозна статистика означава на практика, че огромна част от най-трудоспособните, активни и жизнени българи предпочитат компютъра, телевизора и дивана. А не работата, печалбата и просперитета.

Дари Дончева и Александър Кръстев са много далеч от негативната статистика - те са успешни млади лидери, работят в международни компании и организации, споделят, че са започнали от най-ниското стъпало, за да изкачват стълбицата на успеха крачка по крачка. С тях поглеждаме критично към българските мързел и трудолюбие, към причините за ширещата се безработица. Говорим за амбицията - от какво се потиска и от какво се храни:

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.