fallback

Християнските добродетели - необходими ли са ни днес

На Разпети петък в Директно припомняме основните християнски ценности, търсим доколко в съвремието ни те са живи и валидни. Спазват ли се и помагат ли ни? В какво вярваме и какво сме забравили? Кои от ценностите на религията са трудни за реализация в моде

02.05.2016 | 12:19 Автор: Неда Василева

На Разпети петък, най-тъжния ден от Страстната седмица, когато Христос е поруган и разпънат на Кръста, за да изкупи греховете на човечеството, търсим стойността на добродетелите днес - в религиозен и светски смисъл. Тези ценности, които ни правят Човеци - добри, силни, успяващи, възкръсващи от проблемите, от тревогите, от несполуките.

Имат ли място сред нас християнското милосърдие и най-вече смиреността 20 века след времето на Христос? Докъде добродетелите на православието - вяра, надежда и любов са приложими и задължителни?

Как разбираме християнството във века на общуването чрез мрежата? Дали отдалечавайки се от вярата и нейните закони ощетяваме себе си и околните? Спазваме ли Десетте Божи заповеди?

Разгледахме темата с народния представител и социален психолог Ирена Соколова и с д-р Николай Болтаджиев, собственик на болница "Света Богородица":

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.

fallback
Още от Директно
fallback