fallback

Прогресивни промени в образованието: най-накрая повече реални знания в училище

В студиото на Директно, заместник-министърът на образованието Диян Стаматов обеща още от следващата учебна година съкращаване на теория от учебниците и повече часове по практика, упражнения в клас, дебати и дискусии както за по-малките ученици, така и в г

28.04.2016 | 11:02 Автор: Неда Василева

След поредната съкрушителна статистика на Евростат с данни за българското образование, за втори път тази седмица и за кой ли път в нашето предаване, разгърнахме темата за спорните реформи в сектора. Заедно с политика и родител Любка Качакова и с образователния заместник-министър и дългогодишен директор на 119-то СОУ Диян Стаматов обсъждаме многобройните въпросителни, сред които се открояват тези: Защо емблематични произведения като "Дядо Йоцо гледа" и "Чичовци" отпадат от програмата за изучаване? В същото време Шекспир ще се учи в осми клас, а не в десети, при положение, че дори в родината му Великобритания се изучава на по-късна възраст.

Как ще го разберат българските ученици, за които европейските данни сочат, че в шести клас не разбират текстовете, които четат? За наложителните промени в образованието и защо бъдещето е оптимистично, чуйте във видеото:

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.

 

fallback
Още от Директно
fallback