fallback

Има ли нужда днес България от народно опълчение

Провокирани от шумно обявените паравоенни организации, в Директно говорим за това имаме ли нужда от нови национални спасители. Те призовават да се превърнем в съвременни опълченци и да защитим страната си. Има ли нужда от такъв тип граждански патрули, зас

22.04.2016 | 10:47 Автор: Неда Василева

Различни организации, обявени като формирани за защита на българските територии, добиват все по-голяма популярност, особено в социалните мрежи. След като организираха демонстрация пред НС, те твърдят, че продължават с дейността си, с която искат да опазят родните територия, богатства, образование, култура, злато. Представителите им се самообявиха за съвременни опълченци и заявиха, че действат в отговор на засилващия се бежански наплив и натиска по границите ни. Настояват и все повече хора да се застъпят за интересите на страната, за да не бъде ограбвана.

Според юриста Георги Георгиев и политика Виктор Лилов намеренията на организаторите не са съвсем безкористни, съществуването им - не е напълно безопасно, защото подклажда страх в обществото. В предаването един от създателите на Войнски съюз "Васил Левски" Иво Борисов защити структурата - по думите му не само, че не са платени и не защитават нечии чужди интереси, а сами спонсорират действията си. Това, което искат "съвременните спасители" по думите му е българите да се събудят и да бранят интересите си. Още коментари и мненията на гражданите - във видеото.

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.

fallback
Още от Директно
fallback