Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

За кои професии може да се купи диплома и колко опасно може да бъде

Провокирани от огромния корупционен скандал с фалшиви шофьорски книжки и лицензи за превози, който разтърси държавата, и доведе до масови арести в Изпълнителната агенция Автомобилна администрация, в Директно говорим за опасностите от масовата продажба на

05.04.2016 | 12:09 Редактор: Неда Василева
За кои професии може да се купи диплома и колко опасно може да бъде

Поредният скандал за търговия с фалшиви документи разтърси страната в края на отминалата седмица, когато бе разкрита организирана престъпна група от ДАИ, начело с ръководителя на звеното. За съжаление скандалът в тази сфера и на такова високо ниво не е първият в България. Новото този път е, че в навечерието на посещението на шефа на Европол в страната ни, при светкавична спецакция в домовете на замесените в аферата с купените шофьорски книжки бяха намерени над 800 хиляди лева от подкупи и продажба на документи.

Разглеждаме случая и в неговото друго измерение, свързано с отговорността към обществото, към всеки един от нас. Според председателят на Сдружение "Азбукари" и дългогодишен журналист Цвета Кирилова, последиците от мащабните корупционни схеми виждаме на пътя: неподготвени и дори неграмотни шофьори, трагедии и невинни жертви в десетки катастрофи. Бизнесменът и основател на Института за прогресивно образование Явор Джонев призова за по-качествено обучение в училищата. Според него, другият голям проблем в момента е, че младите не придобиват необходимите знания и умения, адекватни за бизнеса.

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.