Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Личните лекари на протест – кой ще ни лекува и как ние сами да се грижим за себе си?

Кой ще се грижи за нас, ако лекарите протестират? В Директно поглеждаме към превенцията и грижата в началото на пролетния сезон, който съвпада с недоволството на общопрактикуващите лекари от новия рамков договор.

29.03.2016 | 11:48 Редактор: Неда Василева
Личните лекари на протест – кой ще ни лекува и как ние сами да се грижим за себе си?

Протестите на медиците, които са новина номер едно в последните дни, идват на фона на все по-притеснителните данни за завишен брой депресии, засилваща се пролетна умора сред българите. През нощта на събота срещу неделя преместихме и часовниците с един час напред, което също може да бъде стрес за организма, особено при по-възрастните или децата.

В Директно говорим с двама специалисти за актуалните въпроси около протестите на общопрактикуващите лекари, но и за собствената профилактика - повече движение, по-здравословно хранене, как най-лесно да преодолеем междинния период между зимата и пролетта? Как по-бързо и лесно да направим ежедневието си достатъчно динамично и да си осигурим ритъма на живот, който ще ни е необходим и полезен в топлите пролетни дни? Как да намалим ефектите от пролетната умора върху организма и да сме продуктивни и свежи?
 

За всичко, което Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни  DirektnoONAIR.