Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Жестокост към животните - насилие над хората

В Директно коментираме как като общество в България се грижим за животните. Каква е връзката между жестокостта към животните и насилието над хора? Колко е пораснало обществото ни според отношението му към животните?

21.03.2016 | 10:34 Редактор:
Жестокост към животните - насилие над хората
Жестокост към животните - насилие над хората

"За величието и прогреса на една нация може да се съди по отношението й към животните", казва великият индийски духовен водач Махатма Ганди. И наистина, няма по-безспорен начин да проявиш човеколюбие и духовна зрялост от това да се погрижиш за друго живо същество, което няма как да ти се отплати, а може само да те обича. Това е най-точното мерило за отношението ти към света. Жестокостта над животните отдавна е онази сигнална лампа, която светва на криминалистите, че насилникът е обществено опасен и заплаха повече за хората, отколкото за животните.

В Директно говорим за отношението към животните в приютите, какво е то в 21 век и защо.  Как се грижим за животните, особено за тези, които ни придружават в ежедневието ни?  Каква трябва да бъде грижата на държавата за животните и кой следи за отношението към тях? Защо не тръгна шумно обявената зоополиция? Как Вие разбирате обичта към животните и бихте ли осиновили безпризорно куче или котка, каквато е масовата практика в другите европейски държави?

За всичко, което  Ви интересува, пишете на фейсбук страницата ни DirektnoONAIR.