fallback

Можем ли да „закърпим“ съвременните си отношения със силата на традициите

Жив организъм ли са традициите ни днес ? В Директно говорим за силата, която можем да извлечем от тях в днешното време на свръхнатоварване, агресия, нестабилност и ежедневни битки за утвърждаване. Способни ли са да ни съхранят нас българите като общество

17.03.2016 | 11:08 Автор: Неда Василева

 

В Директно на 16 март говорим за силата и духа на българските обичаи и традиции в 21 век. За това дали ако в дома си спазваме българските традиции семейството ни ще е по-здраво и по-сплотено? Дали родовите срещи и обичаи правят хората по-силни с повече приятели и повече възможности?

С етнолога доц. д-р Веселка Тончева и с преподавателя Дейвид Мосъп, който от 20 години живее в България, коментираме как да използваме силата на традициите – за да имаме повече национално самочувствие и повече житейска стабилност?

В напрегнатото ежедневие, когато ставаме все по-отдалечени един от друг – не са ли изконните български обичаи и традиции онази невидима връв, която ни сплотява и ни кара да преодоляваме трудностите? Според почетния консул на България в Конго Теодора Игнатова, обвързването на ежедневието днес с ритуалите и традиционните ни ценности, единствено може да ни стимулира да вървим напред. 

За всичко, което ви интересува, пишете на фейсбук страницата DirektnoONAIR.

 

 

fallback
Още от Директно
fallback