fallback

Местата за учене и забавление в България - зони, опасни за живота

Рискуваме ли живота си, когато излизаме уж за забавление? Как да оцелеем в Студентски град, защо той е твърде далеч от определението за академична общност? Страхувате ли се, когато пускате децата си да се забавляват или да се изучат ?

14.03.2016 | 11:05 Автор: Неда Василева

След поредното меле на 8 март в дискотека в Студентския град в София, за пореден път се питаме - колко рисково занимание е да отидеш на дискотека?  Студентският град в София е място, което всъщност би трябвало да бъде бастион на сигурността и учението за младите надежди на България. Явно обаче обществената нетърпимост е видимо притъпена от десетките случаи на насилие – явно трагедиите не са достатъчни, за да стреснат никого – нито младеж в нетрезво състояние, който смята, че поведението му няма да има последици. Нито охранителите, някои от които криминално проявени, които си разчистват сметките с него с бокс, нито МВР.

Днес питаме страх ли Ви е да пускате децата си навън, самите Вие страхувате ли се да излизате на дискотеки ? Защо понятието „студентски град“ в България е синоним на всичко друго, но не и на средище на академичен дух? Нима, след като всички знаят печалната слава на това място, нищо не се променя тук ? Кой има интерес да провокира студентите към провал ?

Чуйте мненията на гостите в студиото - Станислав Недков - Стъки и психолога Младен Владимиров. Във видеото ще видите и чуете и позицията на Петя Божинова, която разказва за образованието и студентските кампуси в САЩ. 

За всичко, което Ви интересува, пишете и на фейсбук страницата DirektnoONAIR.

fallback
Още от Директно
fallback