fallback

Другата помощ за безработните – как и откъде

Маргарита Бербатова и д-р Силвия Паскалева помагат на безработни жени - социално слаби, от малцинствата или с увреждания, да се квалифицират и да намерят работа

02.02.2016 | 16:36 Автор: Кармелита Тонева

България остава лидер по брой на лица, жертва на трафик в Европа, през последните години тенденцията не само, че се запазва, но и придобива огромни измерения. Това твърди последният доклад на Съвета на Европа за периода между 2011 и 2014 година. Случаите са предимно в ромските и в изолираните общности, жертвите на трафик у нас са предимно от малки населени места с висока безработица и с висока бедност. В Директно на 28 януари търсим част от причините трафикът на хора да се случва, и особено за една от тях - безработицата. За трудната интеграция и високата безработица сред социално слабите и сред малцинствените групи у нас.

Две българки са се заели с нелеката задача да намерят алтернативна помощ на социално слабите у нас, извън традиционните социални помощи. Маргарита Бербатова - майка на прочутия футболист Димитър Бербатов и д-р Силвия Паскалева, лекар- физиотерапевт и доктор по икономика. 

За всичко, което ви интересува пишете на фейсбук страницата на предаването DirektnoONAIR

 

fallback
Още от Директно
fallback