fallback

Убийството във Враца - криминално престъпление или подивяване на нацията

Директно на 14 януари

15.01.2016 | 12:35 Автор: Кармелита Тонева

Пряко от Враца - протестът на стотици хора срещу безнаказаността, в студиото психологът Маргарита Бакрачева и журналистът Емил Спахийски коментират обществената реакция срещу насилието в Директно на 14 януари 2016.

 

Враца скърби, Враца протестира. Както и цялата държава. След поредното нечовешкото, зверско и безумно убийство, българите отново са на улицата. Обединени срещу несправедливостта, агресията и жестокостта. В очакване на законност и справедливост. Не по-малко шокиращ обаче е фактът, че докато двамата биячи отнемаха живота на 18-годишния Тодор, наоколо е било пълни със ... зрители. Зрители, които после са се прибрали при своите деца и са ги гледали със същите очи, с които са гледали как един младеж се прощава с живота си.

В Директно питаме:

Как и защо стоиш безучастен, когато пред теб бият и убиват човек, защо сме страхливи, когато пред очите ни се случва нещо ужасяващо? Убийството на 18-годишното момче във Враца поредното криминално престъпление ли е или е поредното кърваво доказателство за подивяването на нацията ни?

Същевременно обаче, ако нямаше записи на убийството на 18-годишния Тодор и ако те не бяха публикувани в социалните мрежи, дали общественият отзвук щеше да е толкова силен ?

Вижте мнението на хората и на експертите:

За всичко, което ви интересува, пишете на фейсбук страницата на предаването DirektnoONAIR

 

fallback
Още от Директно
fallback