fallback

Изкуственият интелект прави по-лесна задачата на киберпрестъпниците

"Хората винаги ще бъдат обект на фишинг атаки", каза Борис Гончаров

24.09.2024 | 18:15 Автор: Деси Николова

Киберсигурността е едно от най-големите предизвикателства в съвременната действителност. Модерните заплахи представляват риск не само за устройствата ни, но и за самите нас. Това е една от темите на събитието Tech of Tomorrow, което ще се състои на 26 септември.

"Според някои изчисления за 2025 г. проекцията за загуба от киберпрестъпление е цифра от порядъка на 10,3 трилиона долара. Ако това е държава, тя е третата икономика в света. Много е сериозно. Това е просто цифра, но индикираме за какво говорим", каза за "Директно" експертът по сигурност Борис Гончаров, който ще бъде един от лекторите не Tech of Tomorrow.

По негови думи с масовата употребата на изкуствения интелект достъпът до умения и знания се получава доста по-лесно. По същата тази причина се увеличават и фишинг атаките.

"Заради генеративния изкуствен интелект, сега тези неща, за да ги композирате и да ги направите по-убедителни става доста по-лесно. Хората винаги ще бъдат обект на такъв тип атаки", заяви Гончаров пред Bulgaria ON AIR.

Броени дни остават до събитието на Investor.bg – Tech of Tomorrow, като тази година вниманието на присъстващите ще бъде насочено към умните решения за града, автоиндустрията, изкуствения интелект и киберсигурността. На 26 септември на сцената на технологичната конференция думата ще вземат водещи експерти в бранша, а гостите в Интер Експо Център ще научат как може да променят своя бизнес и да създават нови възможности.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback