fallback

Идва ли краят на сезона на пожарите?

"Дъждовете и падането на температурите оказват влияние", отбеляза Александър Джартов

09.09.2024 | 19:00 Автор: Деси Николова

Двама души пострадаха при пожар, който пламна в апартамент в центъра на Ямбол рано тази сутрин. Само за последното денонощие екипите на пожарната са реагирали на близо 200 сигнала, като близо 140 от тях са пожари. Пожар горя близо до Мизия и в сметище до Пловдив, а в последните часове нов пожар се разгоря и в старозагорското село Медово.

"Има достатъчно екипи, които към момента работят. Позитивното е, че вятърът е започнал да намалява, което ни дава основание скоро да го локализираме и изгасим. Към настоящия момент няма опасност за населени места", коментира пожара в Старозагорско директорът на ГДПЗН гл. комисар Александър Джартов в студиото на предаването "Директно".

Прогнозата на синоптиците е през следващите дни да се зачестят валежите.

"При всички положения дъждовете и падането на температурите оказват влияние върху начина, по който се развиват пожарите. Независимо от това, не можем да бъдем напълно спокойни, предвид това, че някои пожарите, като тези в Бистрица и Белово, продължават с дни, въпреки че валя дъжд в този район. Те все още не са загасени и колегите продължават да работят на място. Със сигурност от гледна точка на риска от пожари се подобрява ситуацията", заяви шефът на пожарната пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback