Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Д-р Христо Панчугов: Тъжно е, че вътрешнопартийни казуси се разрешават чрез ЦИК

"Очевидно всичко ще финишира в съда", заяви политологът

09.09.2024 | 18:30 Редактор:

И тази седмица започва с политически разправии. Само два дни до края на регистрацията на партиите за изборите, като част от тях все още са под въпрос. Коалицията около Делян Пеевски е обжалвала отказа на Централната избирателна комисия (ЦИК) да ги регистрира за предстоящите избори.

"Започна да става очевидно, че това ще е основният казус и по този начин ще се води процедурната битка за това кой и как да се яви на следващите избори, в момента, в който почна и конфликтът в ДПС. Това, което е тъжно, е, че за решаване на вътрешнопартийни казуси не се използват вътрешнопартийните органи на една партия, но се използва ЦИК, чиято функция далеч не е това и очевидно всичко ще финишира в съда", коментира политологът д-р Христо Панчугов в студиото на предаването "Директно".

По негови думи и двете фракции на ДПС вероятно ще успеят да влязат в предизборната битка, но това, заради което спорят в момента е името.

т едната страна това е изключително важно. За Делян Пеевски няма нищо друго освен ДПС - няма време, няма структурите, вероятно вече няма и ресурса, за да спечели достатъчно брой гласове, ако той не притежава името ДПС", каза д-р Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.