Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Светлин Тачев: Цялата държавност се руши, а ние отново отиваме на избори

Страната е потънала във временновластие, смята политологът

04.09.2024 | 18:30 Редактор:

Парламентът се събра, за да поработи около десетина дни, след което да излезе във ваканция заради предизборната кампания. Успоредно с това продължават и политическите драми в големите партии. Стана ясно и че партия "Волт", основана от Настимир Ананиев, няма да се яви на предсрочните избори като част от коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България"

"Нямаше особена електорална тежест в коалицията, но това е символно. Когато виждаш от една коалиция да отпадат нейни елементи, говори че там има някакви нездравословни процеси", коментира политологът Светлин Тачев в студиото на предаването "Директно".

Според него сътресенията в ПП-ДБ, ДПС и БСП показват, че страната ни е потънала в състояние на временновластие.

"Почти нищо не функционира редовно. Почти нито една институция не функционира с редовно ръководство. Вървим на половин оборот, вместо да функционираме адекватно. Имаме служебен кабинет - нередовен, половината регулатори са с изтекли мандати, там пак има временно управление, нямаме омбудсман. Цялата държавност в България се руши, а ние отново отиваме на нови предсрочни избори", отбеляза Тачев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.