fallback

300 жертви на пътя за 8 месеца: Какво трябва да се промени в контрола и законите?

Отдавна неглижираме проблема, смятат Красимир Георгиев и Борис Малинов

30.08.2024 | 19:00 Автор: Деси Николова

С близо 300 загинали, 6000 ранени и почти 5000 катастрофи приключват първите 8 месеца на тази година. Само преди дни тежка катастрофа в Пловдив стана причина темата за пътния травматизъм, контрола и обучението на водачите да бъде сложена на масата.

"Моментната ситуация надминава критичната точка. Следващите една или две години ще си спомняме за сегашното време с умиление. От много време подаваме сигнали и алармираме, че е крайно време МВР да спре с тези статистики, а да си запретне ръкавите и да работи. Гордеят се, че са събрали много глоби. Това не е работата на МВР", заяви председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България (АКАБ) Красимир Георгиев в студиото на предаването "Директно".

"Тези данни са поради едно дългогодишно неглижиране на този проблем. Вместо да има ясна концепция, която да е организирана от страна на държавата и да бори този проблем, сега сме изправени пред популистки изменения на законите, увеличаване на наказанията без идея до какво ще доведе това, без идеи за превенция", коментира адвокатът Борис Малинов пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback