fallback

Трябва да се готвим за осмите парламентарни избори

Денис Иванов и Стоил Стоилов очертаха редица грешки на институциите

09.08.2024 | 18:30 Автор: Деси Николова

След като днес президентът връчи мандат за служебен премиер на Горица Кожарева, почти ясно е, че изборите ще бъдат на 20 октомври. В няколко населени места ще има и вот 2 в 1, там където ще бъдат избирани кметове и кметски наместници.

"Доколкото не е направена нито една промяна в Изборния кодекс, нито в частта му за избирателната система, нито в частта, която определя техническите действия при изборите, ние ще бъдем поставени в условията на едно дежа вю. Ние ще преживеем точно това, което преживяхме на предишните парламентарни избори. Ние трябва да се готвим за осмите парламентарни избори в началото на следващата година, с което ще поставим според мен рекорд", заяви изборният експерт Стоил Стоилов в студиото на "Директно".

"Частичната некомпетентност на назначените членове на комисиите води до една дезорганизация вътре в Секционните избирателни комисии (СИК). Разяснителната кампания към момента не е толкова добре подготвена и част от хората се чувстват неподготвени", коментира един от председателите на СИК Денис Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback