fallback

Пропуските в работата на Калин Стоянов като шеф на МВР

"Атанас Илков ще има възможност да се докаже", каза доц. Иво Инджов

26.08.2024 | 18:30 Автор: Деси Николова

Три нови имена във второто служебно правителство на Димитър Главчев. С поста си се разделят Калин Стоянов и Георги Гвоздейков. А външното министерство очаквано се  поема от Иван Кондов.

"Политическото напрежение, що се отнася до фигурата на вътрешния министър, е само леко спаднало, защото видяхме, че в публичното пространство има доста критични реакции и към личността на новия служебен вътрешен министър и от ПП-ДБ, и от независими анализатори. Оттук насетне министър Илков ще има възможност да докаже дали приема присърце борбата с купуването на гласове, осигуряването на честни и прозрачни избори, или ще се впише в поредицата от хора, които минават за приближени на Делян Пеевски", коментира политологът доц. Иво Инджов в студиото на предаването "Директно".

По негови думи Калин Стоянов е бил много уязвим с действията си като вътрешен министър и заради това, че полицаи нанесоха побой над протестиращите срещу БФС миналата година, и заради реакцията му в подкрепа за спиране на сатиричния сайт "Новото начало", и заради други пропуски във вътрешното ведомство.

"Безспорно обаче решаващият фактор бяха подозренията, че под неговото ръководство МВР ще си затваря очите пред купуването на гласове и контролирания вот", каза доц. Инджов пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback