fallback

Весела Чернева: Трябваше да се съсредоточим върху ресорите за еврокомисар

"За мен Захариева е безспорният кандидат към този момент", заяви тя

28.08.2024 | 12:00 Автор: Деси Николова

България е една от страните, които все още не е посочила свой еврокомисар. Това, както казват редица експерти, е само минус за страната ни. Все пак последният влак не е изпуснат, а служебният премиер Димитър Главчев каза, че име може има съвсем скоро.

"Изглежда, че няма да има време да се вземе решение от парламента, кои са двамата най-достойни и ще се окаже, че Главчев трябва да вземе това решение. Както знаем, това правителство е доминирано от една политическа сила и решение на Главчев ще е ясно. Със сигурност ще има двама кандидати, но интересът ще бъде кой ще е вторият. За мен Захариева е безспорният кандидат към този момент", коментира заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева в студиото на предаването "Директно".

Според нея вместо да се съсредоточат върху имената на кандидатите, политическите партии трябваше да обсъдят предварително кои ресори са важни за България.

Сега, когато времето за подготовка е ограничено, важно е кандидатът да бъде експерт, който може бързо да се адаптира и да се справи с предизвикателствата на Европейския парламент.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback