Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Българин от Олимпиадата: Скандалът с бокса се преекспонира

"Не, мъже не бият жени на ринга", категоричен бе Любомир Асенов

02.08.2024 | 13:15 Редактор: Деси Николова

Пореден скандал на Олимпиадата в Париж. Международният олимпийски комитет (МОК) разреши участието на двама състезател - трансджендъри. Тайванката Лин Ю-Тин и алжирката Имане Халиф бяха спрени от участие в Токио заради високи хормонални нива. Сега, заради по-леки правила на МОК, те са допуснати.

"Драмата е малко по-преекспонирана в социалните мрежи, отколкото тук по време на Игрите. Мачът на алжирката с италианка беше точно преди мача на Станимира Петрова и аз успях да заснема точно тези 45 секунди, след което успях да присъствам и на микс зоната, която е за журналисти след двубоя. Това, което италианката каза, е, че тук няма драма с това дали сексуалността на човека срещу нея е мъж или жена, а по-скоро тя самата бе недоволна от нейното представяне и не е успяла да си постави ръцете в правилния момент и да си вдигне гарда, за да не получи тежък удар, а този удар, който тя получи и причината за отказването, не е това, че срещу нея има човек, който има някакви въпросителни около него, ами от удара, който тя получи ѝ излезе въздуха и не можеше да продължи", коментира фотографът Любомир Асенов в ефира на предаването "Директно".

Двубоят между Имане Халиф и Анджела Карини предизвика широко обществено недоволство като хората се възпротивиха на това, че "мъже излизат да се бият срещу жени".

"Не, мъже не бият жени на ринга. МОК има строго определени правила, по които процедурата за допускане до тези състезания е много специфична и тя е спазена", категоричен бе Асенов пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 19 минути
Върви да снимаш свадби.Остави комнтарите на хора запознати със спорта такъв какъвто е Сигнализирай за неуместен коментар