fallback

Коментар: Израел се опитва да се докаже пред Иран

"Убийството на Исмаил Хания дава множество послания", каза Мохамед Халаф

02.08.2024 | 13:10 Автор: Деси Николова

След убийството на лидера на "Хамас" Исмаил Хания, анализатори казват, че напрежението в Близкия изток може да се покачи още повече. Това създава още повече рискове не само за региона, а и в по-глобален мащаб.

"Това означава много неща и дава послания в различни посоки. Израел опитва да покаже на Иран и на прокситата на Иран в района, че вече може да стигне и да избира мястото и времето за атаки и ликвидация на тези лидери на организации, които са въоръжени и финансирани от Иран", коментира журналистът и преподавател Мохамед Халаф в ефира на предаването "Директно".

По негови думи Израел в последните 9 месеца показва, че има доста голям опит и големи възможности да получава разузнавателна информация чрез различни канали и чрез различни средства.

"Израел в технологиите са най-добрите, заедно със САЩ. Ние видяхме, че Израел промени политиката спрямо различните врагове на държавата, тоест тези проксита на Иран. Преди атакуваше техните военни бази, военни обекти, а от 4-5 месеца преминава към нова стратегия - това е ликвидацията на военните командири и лидери", каза Халаф пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback