fallback

Милен Желев: ИТН не изглеждат сериозни с подхода си

Според политолога "Има такъв народ" са смекчили тона

29.07.2024 | 21:13 Автор: Деси Николова

Рулетката с мандатите стигна до "Има такъв народ". Партията получи третата папка от президента Румен Радев, а според представителите ѝ това е последният шанс този парламент да не отиде безславно в историята. Консултациите на ИТН с останалите партии започват утре.

Т"ова тяхно предимство беше изтъкнато днес от Радев - ИТН са имали една целенасочена позиция, на която са държали още от самото начало, говорейки за този въображаем експертен кабинет, който сякаш се доближава до реалността. С това обаче се изчерпват предимствата на ИТН", коментира политологът Милен Желев в студиото на предаването "Директно".

Още днес с взимането на заявката председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов загатна, че ще подходят по-нетрадиционно, а именно като поканят представители на медиите да присъстват по време на преговорите с останалите партии.

"Не ми звучи сериозно. Не ми звучи професионално и популистко", заяви Желев пред Bulgaria ON AIR.

Според политолога "Има такъв народ" са смекчили тона.

"Казаха, че ще загърбят старите негативни чувства на неприязън. Нищо ново не могат да си кажат в преговорите, според мен. Особеното на този 50-и парламент е, че има рекорден брой независими народни представители - 38. Това не говори добре за българския парламентарен и партиен живот", смята Желев.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback