fallback

Отиваш да береш боровинки в Швеция - оставаш в гората без храна и вода

"Нуждата е водеща при тези хора, а не потенциалният риск", каза Антоанета Василева

26.07.2024 | 15:15 Автор: Деси Николова

Българи за пореден път станаха жертва на мащабна измамна схема за работа. Нашенците се хванали на въдицата, като повярвали на обяви за добри пари в Швеция за пореден път. Още по-лошото е, че има такива, които заминават дори за Канада, където разбират, че са измамени.

"Има много хора, които търсят препитание в чужбина, особено сезонни работници и за тях това е реален шанс да изкарат едни добри пари за кратко време. Доста изстрадали са измамените в Швеция - изоставят ги някъде в горите, остават без храна, без покрив над главата си. Истината е, че нуждата е водеща при тези хора, а не потенциалният риск", каза вицепрезидентът в експертната Група за борба с трафика на хора (ГРЕТА) към Съвета на Европа Антоанета Василева в предаването "Директно".

Тя посочи, че има хора, които осъзнават риска, който поемат, но поради трудната си финансова обстановка в България, са готови да го поемат.

"Истината е, че винаги се намира някой, който да се възползва от вече адекватни и разработени схеми и между капките да експлоатира хора, защото има хора, които са наивни и се надяват на по-добър шанс в живота", каза още Василева за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback