fallback

Илия Кузманов: Политическото говорене за пожарите е комплексарско и грозно

По негови думи бедствие в такива размери не е наблюдавано до момента

24.07.2024 | 15:38 Автор: Деси Николова

За да се справим с пожарите у нас дойде техника от няколко страни. Поредно доказателство, че това, с което разполагаме, в тежки моменти е недостатъчно. Огромните пожари отново станаха повод да повдигнем въпроса с екипировките и техниката, с която разполага страната ни.

"Политическото говорене надделя. Политическото говорене е изключително грозно. Това е едно комплексарско говорене, защото всеки, който критикува, носи вина за състоянието на техниката и оборудването в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН), без изключения. Всички, които са били в управлението последните 15 години. Всички, които критикуваха, трябваше да се извиняват", заяви председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов в предаването "Директно".

По негови думи бедствие в такива размери не е наблюдавано до момента.

"От колеги на място знам, че на някои места пожарът се разпространява с над 40 км/ч. Това е скоростта, с която се движи товарен автомобил в тази местност. Може да си представите за каква скорост става въпрос", заяви председателят на СФСМВР пред Bulgaria ON AIR.

Кузманов допълни, че в предишни години разстоянието, което пожарът е изминавал за 5-6 дни, сега го изминава за 5-6 часа.

"Ние сме изправени пред коренно нова ситуация. Нещо, което не се е случвало в България, нещо за което не сме подготвени, нещо, за което едва ли някоя страна може да бъде подготвена", смята събеседникът.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback