fallback

Какво накара Джо Байдън да се оттегли от надпреварата за САЩ?

Той загуби подкрепата на демократите, отбеляза Павел Хаджиев

22.07.2024 | 19:00 Автор: Деси Николова

Очакван за много хора обрат на изборите в САЩ. След като Байдън се оттегли от надпреварата, Камала Харис вероятно ще стане кандидатурата на демократите.

"Оказа се, че 30 години сме живели в заблудата, че Господ е българин. Оказа се, че той е американец и вчера слезе тук, за да каже на Джо Байдън да се оттегли от президентската надпревара. Ако се чудите какво говоря, това са думи на самият Байдън, който няма и две седмици, откакто каза, че единственото нещо, което би го накарало да се оттегли от президентската надпревара е именно Бог да слезе тук сред нас и да му каже "Джо, време е да спреш", коментира журналистът Павел Хаджиев в ефира на "Директно".

По негови думи Джо Байдън е загубил подкрепата на топ демократите в САЩ и чрез това той се е оказал изключително изолиран.

"Оказа се в една позиция, в която той нямаше друг ход, освен да напише писмото си вчера, в което пише, че се оттегля и подкрепя Камала Харис. Най-вероятно тя ще получи тази номинация. В средата на следващия месец ще се състои партийната конференция на демократите, на която се очаква Харис да бъде номинирана, ако това не стане и по-рано", каза Хаджиев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback