fallback

Използват ли политиците трагедиите, за да си правят реклама?

"Партийните водачи в България са политици от най-лошо качество", заяви Людмил Илиев

19.07.2024 | 19:00 Автор: Деси Николова

Последен ден от поредна политическа седмица, която по всичко личи ни води към поредните предсрочни избори, след като ПП-ДБ заявиха, че ще върнат празен мандат. Това ще се случи още в понеделник. Обществото обвини депутатите в това, че използват трагедиите от последните няколко дни, за да направят своя PR кампания.

"Политиците реагират според способностите си. Най-способните са тези, които се замислят предварително за кризите и работят за тяхното предотвратяване преди да са се случили. По-малко способните са тези, които реагират когато са се случили, но търсят решения, които да предотвратят те да се случат отново. Най-малко способни са тези, които когато кризите вече са станали, карат правителството да хвърли пари в огъня и се разделят на проправителствени и антиправителствени групи", каза журналистът Людмил Илиев в студиото на предаването "Директно".

По негови думи българските политици влизат в третата категория.

"Не обичам да търся морал в политиката, защото първото условие, което трябва да спазва всеки един претендент в политически живот, е да изостави моралните си принципи. Той в крайна сметка трябва да съблюдава една определена политическа линия и да се подчинява на партийната дисциплина. Тъй като партийните водачи в България са политици от най-лошо качество, тяхната липса на морални способности се предава по ранга надолу на цялата политическа организация", заяви Илиев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback