Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Използват ли политиците трагедиите, за да си правят реклама?

"Партийните водачи в България са политици от най-лошо качество", заяви Людмил Илиев

19.07.2024 | 19:00 Редактор: Деси Николова

Последен ден от поредна политическа седмица, която по всичко личи ни води към поредните предсрочни избори, след като ПП-ДБ заявиха, че ще върнат празен мандат. Това ще се случи още в понеделник. Обществото обвини депутатите в това, че използват трагедиите от последните няколко дни, за да направят своя PR кампания.

"Политиците реагират според способностите си. Най-способните са тези, които се замислят предварително за кризите и работят за тяхното предотвратяване преди да са се случили. По-малко способните са тези, които реагират когато са се случили, но търсят решения, които да предотвратят те да се случат отново. Най-малко способни са тези, които когато кризите вече са станали, карат правителството да хвърли пари в огъня и се разделят на проправителствени и антиправителствени групи", каза журналистът Людмил Илиев в студиото на предаването "Директно".

По негови думи българските политици влизат в третата категория.

"Не обичам да търся морал в политиката, защото първото условие, което трябва да спазва всеки един претендент в политически живот, е да изостави моралните си принципи. Той в крайна сметка трябва да съблюдава една определена политическа линия и да се подчинява на партийната дисциплина. Тъй като партийните водачи в България са политици от най-лошо качество, тяхната липса на морални способности се предава по ранга надолу на цялата политическа организация", заяви Илиев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.