fallback

Огнените стихии през очите на доброволците

"Такава картина не сме виждали от години", каза Ясен Цветков

19.07.2024 | 18:30 Автор: Деси Николова

Огромни масиви от земя и имоти вече са унищожени от бушуващите у нас пожари. Само за няколко дни огнената стихия унищожи много, оставайки по пътя си разрушения. Стотици пожарникари, доброволци и горски служители продължават да са на терен.

Огънят през очите на доброволците

"През нашите очи на доброволци, ситуацията изглежда особено тежко особено последните дни. Такава картина не сме имали в последните години, що се касае до пожарите. Няколко големи пожара, но паралелно с тях имаше и стотици локални такива. Ситуацията е много динамична, природните условия са изцяло против нас в момента. Всеки ден имаме нови огнища", каза председателят на Националната асоциация на доброволците в България Ясен Цветков в студиото на "Директно".

По негови думи ситуацията във Воден е доста по-спокойна и няма нищо общо с кадрите, които забелязвахме в първите дни, когато се наложи и евакуация на жителите.

Пожарите продължават да бушуват

"Има и нови огнища. Такова огнище се намира в Стара планина, в района на Беклемето. Всички желаещи спонтанни доброволци да не предприемат никакви действия, да не ходят натам. Там цивилни и спонтанни доброволци няма да бъдат допускани поради високата опасност. Теренът е изключително труден. Ситуацията е много опасна. Там ще могат да гасят само пожарникари и обучени хора", коментира Цветков пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback