Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Коментар: Бруталното говорене на депутатите цели мобилизиране на електората

Границата на говорене според етикета е много отдавна премината, смята доц. Александър Христов

17.07.2024 | 19:00 Редактор: Деси Николова

Пореден ден, в който политиците си размениха непремерени изказвания. Напрежението между депутатите отдавна ескалира, но като че ли вече стига своята върхова точка. "Продължаваме промяната"-"Демократична България", които предложиха декларация със седем точки, се срещат с част от политическите групи в парламента.

"Границата на говорене според етикета е много отдавна премината. В момента виждаме дори факта, че границата е премината, придобива някаква степен на нормалност и хората придобиват форма на резистентност. Тук дори не става дума за липса на диалог, а за поляризация. Всички казват първо не, а после чуват предложението", коментира комуникационният специалист и университетски преподавател доц. д-р Александър Христов в студиото на предаването "Директно".

По негови думи до ниското ниво на говорене се е стигнало заради натрупаното обществено напрежение в последните години и заради дебело начертаните червени линии между политическите играчи.

"Сега е изключително рисково да ги замазват или да ги преминават. Някои си въобразяват, че това шумно, бурно и брутално говорене мобилизира техния електорат, който се е стопил", отбеляза доц. Христов пред Bulgaria ON AIR.

Според него този тип говорене е с ясна цел и търсен ефект - да привлече внимание.

Гледайте целия разговор във видеото.