Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Социолог: ПП-ДБ искат да осребрят позицията си на втора парламентарна група

Партиите се опитват да изтеглят предизборните си кампании по-рано, отбеляза Иво Желев

16.07.2024 | 20:30 Редактор: Деси Николова

Очаква се до утре да е ясно дали искането на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" за приемането на седем закона ще мине. Също така се очаква да стане ясно дали декларацията, която вчера беше оповестена на среща в президентството, изобщо ще влезе в пленарната зала.

Декларацията на ПП-ДБ

"Допускам, че може да влезе в дневния ред на парламента и нищо повече оттам нататък. ПП-ДБ бяха изключително изненадани от факта, че без да са втори на изборите, станаха втора по големина парламентарна група, заради това, което се случи в ДПС и сега се опитват по някакъв начин да осребрят и материализират тази позиция. Това, което те правят, е нищо повече от едно предизборно говорене", заяви социологът Иво Желев в студиото на предаването "Директно".

Предизборна кампания

По негови думи партиите, въпреки шока от предишните избори, се опитват да изтеглят предизборната си кампания по-рано.

"След това, което се случи на 9 юни, понятието кампания звучи много условно. Става все по-условно, все по-празно от смисъл и съдържание. Имаме едни политически субекти, които са абсолютно неспособни да произведат послания и политики. Дали кампанията ще е през август, или ще е през септември, интересът на електората няма да се увеличи. Електоратът очаква нещо съвсем различно от кампании и говорене", отбеляза Желев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.