fallback

Димитър Гърдев: Всеки атентатор има проблеми с психиката

"Стрелецът на Доналд Тръмп е тръгнал с намерението за убийство", подчерта международният анализатор

15.07.2024 | 20:30 Автор: Деси Николова

Стрелбата срещу кандидата за американски президент Доналд Тръмп продължава да е първата световна новина. Редица експерти казват, че инцидентът определено ще повлияе на кампанията.

Психични проблеми стоят в корена на атентата?

"Абсолютно всеки един атентатор има проблеми с психиката. Тези хора защо го правят - защото тяхната психика е силно повлияна от това, което представлява разделеното американско общество. Тези избори, както и предишните, говорят точно за това. Американското общество буквално е разделено наполовина. Там нямат никакъв шанс да бъдат помирени и да се постигне някакво разбирателство", заяви дипломатът и международен анализатор Димитър Гърдев в студиото на "Директно".

По негови думи тези коалиции, които се наблюдават в Европа, събирайки в едно социалисти, зелени, марксисти и други, е невъзможно да бъдат съставени в Съединените американски щати.

Внимание, предупреждение или убийство?

"Атентаторът го каза в своето изявление, че той мрази републиканците, мрази Тръмп. Ако иска да бъде забелязан, може да го направи по различен начин. Тук той директно се прицели в кандидата за президент. Това, което видяхме, тези жертви и ранените, означават, че този човек е тръгнал с намерението за убийство. Тук няма колебание", подчерта Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback