fallback

Д-р Панчугов: Очевидно партиите в парламента са в предизборна кампания

Вероятността за съставянето на кабинет е малка, смята политологът

12.07.2024 | 18:30 Автор: Деси Николова

Ще вземе ли ПП-ДБ втория мандат става ясно още утре. На свой ред президентът каза, че ще изчака до следващата седмица, за да връчи папката. В същото време групата на разделилите се с ДПС в парламента става все по-голяма.

"През последните години се вземаха мандати само и само, за да има правителство. Случаи, в които беше създадено управление, което да има ясни приоритети и да се основава на договорено съгласие за постигането им, нямаше, с изключение на онова странно правителство, което трябваше да извади ГЕРБ от управлението 2021 година, чиято съдба също е показателна за това до какво водят такива политически цели", коментира политологът д-р Христо Панчугов в студиото на предаването "Директно".

"Има такъв народ" бе групата, която целеше да свали именно това правителство от 2021 година. По думите на д-р Панчугов в момента ИТН отиграват ситуацията, така че да могат да отправят най-доброто послание. Той отбеляза, че партиите постепенно сякаш навлизат в предизборна кампания.

"Очевидно политическите формации в парламента са по-скоро в предизборна кампания. Политическите послания, които виждаме, нещата, които се казват, са неща, които са свързани с посланията към избирателите им, а не като цяло към българските граждани. Това навежда на мисълта, че вероятността да видим съставянето на кабинет е доста малка", заяви д-р Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback