fallback

Политолог: ДПС използва кухи фрази, неясно е бъдещето на втората папка

"Във всички партии текат разломни процеси", отбеляза Ивайло Илиев

09.07.2024 | 12:47 Автор: Деси Николова

Политическата динамика продължава. Областни представители на ДПС се събраха в столицата, "Да, България" обсъди идеята за технически кабинет с третия мандат.

"От около 3-4 дни от ДПС чуваме само флуидни и доста кухи фрази. Забравихме защо се стигна до тази ситуация в Движението за права и свободи. Причините са две - очевидното разцепление по време на провала на първия мандат и думите на Рамадан Аталай, който заговори, че едва ли не Пеевски има различни обвързаности в различни институции, които действат като бухалки, едва ли не за зависимости в съдебната система. Това са по-важните теми, отколкото дали Пеевски води война с дерибеите в ДПС, които на гърба на Доган били изградили бизнеса си, каквото и да значи това", коментира политологът Ивайло Илиев в ефира на предаването "Директно".

България е в очакване и кога президентът ще връчи втората папка, след като изборът на Росен Желязков за премиер се провали.

"Динамиката е изключително сериозна. Във всички партии текат разломни процеси, може би без една-две. Колкото и да дискредитираме този втори мандат, някоя от фракциите в ДПС трябва да отиде да го вземе след няколко дни. Не знам кое от двете нови начала ще отиде да вземе мандата и какво ще правят с него. Не съм сигурен, че позицията е единна", каза още Илиев за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback