fallback

Здравната система губи лекари, проблемът не е само в заплатите

"Хората се мотивират много повече от условията на работа", отбеляза д-р Красимир Джинсов

08.07.2024 | 16:32 Автор: Деси Николова

Затрудненията в болниците продължават, не само заради недостига на средства, а и заради недостига на хора, които да работят. Въпреки това, хиляди пациенти очакват помощ, а медиците казват, че системата е на предела на силите си.

"Основният проблем е недостатъчният брой здравни професионалисти. Това не е само национален, но и общоевропейски проблем, а за решаването му трябва да се обединят сили между институциите и дори да се постави като акцент на новоизбрания Европейски парламент и пред Европейската комисия", заяви изпълнителният директор на Националната кардиологична болница д-р Красимир Джинсов в студиото на предаването "Директно".

Той отбеляза, че този проблем няма да се реши само с вдигането на заплати.

"Хората се мотивират много повече от самоусъвършенстването, образованието, обучението, условията на работа, обстановката в колектива - да няма напрежение, да има добри чувства между хората, които работят заедно. Когато има добър дух в колектива, хората са мотивирани да останат в този колектив, независимо от заплащането", подчерта д-р Джинсов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback