Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Скандалите в ДПС - голямата изненада на българската политическа сцена

Конфликтът е туширан, дават крачка назад, отбелязаха Боряна Димитрова и Пламена Игнатова

04.07.2024 | 18:30 Редактор: Деси Николова

След вчерашната ситуация в ДПС, днес нещата изглеждат по-спокойни с думите на Делян Пеевски, че движението няма да се разцепи, но пък ще върнат празен мандат.

"Вчерашните събития в ДПС бяха голямата изненада на българската политическа сцена. Ние не сме наблюдавали такъв тип яростни сблъсъци и вътрешно разцепление. На няколко пъти ключови фигури и лидери на ДПС са били отстранявани, но всичко е било мирно и тихо, без бунт. Беше ясно, че вчера градусът на емоциите и градусът на Движението е достигнал до много сериозни висоти и то до степен, в която се заплашват ключови позиции на ДПС. Днешните крачки назад показват, че ще се върви към обичайните за тази партия начини за справяне с конфликта", каза социологът Боряна Димитрова в ефира на предаването "Директно".

"Не знам дали конфликтът е потушен, но се създава впечатление, че е туширан, поне за малко. Не знаем дали е временно явление, съдим по няколко белега. Видяхме Делян Пеевски образно казано, да развява бялото знаме, но пък малко преди това беше изключен още един депутат от парламентарната група, малко след това друг депутат се отказа от вчерашния си вот и декларира, че е гласувал "против". Имаме позиции и на Илхан Кючук, който е лицето на ДПС в Европа и на Хасан Азис. Това може би е временно затишие, което вероятно Пеевски се опитва да представи като такова, но ние не знаем дали Доган е приключил с този казус", коментира журналистът Пламена Игнатова пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 1 седмица