Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Иванов, АИКБ: Бизнесът изостава драматично, необходимо е стабилно правителство

"Следващият кабинет трябва да се фокусира върху закъснели реформи", смята той

02.07.2024 | 18:22 Редактор: Деси Николова

Темата за съставянето на кабинет и за политическата стабилност е изключително важна и за бизнеса, а оттам и за икономиката на страната.

"Нашата позиция винаги е била в посока на това, че за да се развива икономиката и бизнесът, е необходима политическа стабилност, политическа предвидимост и по-добра бизнес среда. Винаги сме смятали, че едно редовно правителство, избрано и подкрепено от широко парламентарно мнозинство, е вариант, при който се осигуряват тези условия", заяви изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал Добрин Иванов в студиото на предаването "Директно".

По негови думи следващото правителство трябва да се фокусира и да работи в посока на подобряване на бизнес средата и осъществяване на закъснели реформи.

"Ние драматично изоставаме от Румъния, дори от страни извън Европейският съюз като Сърбия, които привличат по-големи и повече чуждестранни инвестиции, отколкото България като страна членка на Европейския съюз и то именно заради липсата на добра бизнес среда и липсата на реформи в редица сектори", отбеляза Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.