Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Консултации, сметки и надежди за мандати - възможно ли е редовно правителство?

Вече всичко може да се очаква, смятат Вили Янкова и Ралица Гълъбова

28.06.2024 | 18:30 Редактор:

След консултациите при президента тази седмица става ясно, че правителство няма да бъде съставено лесно. Песимистите пращат държавата на нови избори, други смятат, че само експертно правителство може да ни изкара от политическата криза.

"Всичко може да се очаква. Вече го видяхме с избора на председател на Народното събрание и изненадващата подкрепа от "Има такъв народ", която дойде на втория ден след заявките в първия, че няма да има такава. Не е изключено да има обрат, а вече има и заявки и коментари от различни политически сили, че е възможно да има отцепили се депутати, които да подкрепят правителство още с първия мандат", коментира журналистът Вили Янкова в студиото на предаването "Директно".

Журналистът Ралица Гълъбова също изрази мнение, че е възможно депутати да се противопоставят на общопартийното мнение, за да подкрепят кабинет с първата папка.

"БСП също дават заявки, че има движение сред техните редици. Дали това е така, предполагам в следващите дни ще бъде изчистено като тема. Там текат едни процеси, които са свързани с ръководството на партията, чисто вътрешнопартийни интриги и не бих се изненадала, ако хора от кръга на Корнелия Нинова подкрепят едно такова правителство, дори само, за да заявят някаква позиция на контра от общопартийната", каза Гълъбова пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.