Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Политолог: Компромисът за правителство трябва да бъде направен от всички

"Трябва да се фокусират в конкретни политики", смята Атанас Радев

24.06.2024 | 18:30 Редактор: Деси Николова

Първите три парламентарни групи отидоха днес при президента, за да кажат как виждат работата на Народното събрание и най-вече – възможно ли е да има правителство. Още утре останалите партии с по-малко депутати също ще имат възможността да споделят вижданията си пред Радев.

"Нищо ново и необичайно не сме чули, по отношение на тези консултации, но трябва да отбележим, че новото, което се появява на хоризонта е правителство на малцинството, което може да предложи ГЕРБ и това трябва да кажем е един от изходите в тази ситуация. Виждаме, че основните играчи, които претендират за общо управление са ИТН, БСП и ГЕРБ", коментира политологът Атанас Радев в студиото на предаването "Директно".

По негови думи изходът от тази ситуация се определя от яростната необходимост от редовно правителство.

"Компромисът трябва да бъде направен от всички, поради това, че 30% избирателна активност е много сериозен шамар за политически ни елит и това показва, че политическите партии отвътре са в много сериозна криза. Това трябва да ни наведе на мисълта, че трябва да се фокусират в конкретни политики, с конкретен хоризонт и с ясна програма", заяви Радев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.