fallback

Детските политики изпадат в периферията на управляващите

Всяко четвърто дете страда от бедност, заяви Мариана Тасева

19.06.2024 | 19:00 Автор: Деси Николова

Политиките в подкрепа на децата остават сред най-чувствителните теми. Колкото и държавата да се опитва да полага грижи, все още има деца, които остават без подкрепа, живеят в бедност и не получават образование.

"За съжаление страната ни отново е в една доста нестабилна политическа среда, която по естествен начин отхвърля в периферията много важни политики. Част от тези политики са за децата, семействата, добруването. Всяко дете в България заслужава да живее в добра среда, в сигурна, стабилна, стимулираща неговото развитие среда. За съжаление обаче бедността, особено детската бедност, продължава да бъде с много чувствителни данни, които на фона на всички останали ни показват, че имаме много несвършена работа", коментира изпълнителният директор на фондация "За нашите деца" Мариана Тасева в студиото на предаването "Директно".

Тя отбеляза, че всяко четвърто дете страда от бедност.

"Имаме много тъжна и много тревожна статистика, която ни говори, че тези деца много рано изпадат от фокуса на училището, на детската градина, на гражданския сектор, на държавните институции. Отивайки в училище, те го напускат, оттам отиваме на неподготвени млади хора, които не могат да се реализират на трудовия пазар и това автоматично показва още по-тревожни тенденции", каза Тасева пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback