fallback

Кметът на Карлово: Предишното управление не даде очаквания резултат за общините

"Трябва да се продължи процесът по децентрализация", категоричен бе Емил Кабаиванов

18.06.2024 | 18:30 Автор: Деси Николова

Кметовете гледат с очакване към новия парламент и се надяват депутатите да чуят в дълбочина за проблемите на общините. А грижите на местната власт съвсем не са само недостигът на пари, а и редица други въпросителни.

"Диалог с предишното правителство формално имаше, но резултатите, каквито очаквахме ние и нашите съграждани, нямаше. Ние очакваме едно управление, което да чува проблемите на местната власт, защото това не са само проблемите на кметовете, а най-вече това са проблемите на нашите граждани. Ако има чуваемост на проблемите, убеден съм, че в диалог ние ще намерим решение на най-важните от тях", заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов в ефира на предаването "Директно".

По негови думи държавата има нужда от стабилно управление, за да реши проблемите, които общините поставят.

"На първо място трябва да продължи процесът на децентрализация, защото в България през последните 20 години говорим за децентрализация, но реално стъпки в тази посока или няма, или те са с такъв характер, че ние се оказваме в положението за всеки проблем, да търсим централната власт", коментира Кабаиванов пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че това не е европейската практика за решаване на проблемите.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback