Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Зинаида Златанова: Няма как да бъде премахната Зелената сделка

"Климатичните промени не питат за политическа принадлежност", каза бившият вицепремиер

14.06.2024 | 13:14 Редактор: Деси Николова

София е домакин на Green Transition Forum 4. Форумът тази година е от 26 до 28 юни и е под мотото "Новите глобални перспективи за региона на Централна и Източна Европа". Събитието реализира с медийната подкрепа на Bulgaria ON AIR.

"Климатичните промени не ни питат десни ли сме, леви ли сме, зелени ли сме или червени. Климатичните промени не познават граници и не се интересуват от политическата ни принадлежност. Има голям брой бъдещи еврокомисари, които са именно с бекграунд в околна среда, климат и зелени политики. Вероятно ще има някаква промяна в това как по-добре да се случи, но няма да се отмени Зелената сделка", коментира бившият вицепремиер Зинаида Златанова в студиото на предаването "Директно".

Тя е категорична, че няма как това да се случи, тъй като климатичните промени са нещо, което виждаме с очите си вече и няма как да бъде отменено.

"Когато в началото на 90-те години в екипа по преговори по глава "Околна среда", първото което ни учат е, че околната среда е хоризонтална политика. Тоест няма как да имате мръсна енергетика и чисти храни. Това е нещо, което е много всеобхватно и именно Green Transition затова е толкова успешен, защото той събира всички заедно, в директен разговор от всички сектори, сфери, може да чуе какво ще прави Европейската комисия, какво ще прави българското правителство", разясни Златанова за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Чака
преди 1 месец
Кое е това недоразумение,А говедария /сащ/ ??????????? Сигнализирай за неуместен коментар