fallback

Коментар: Връзката между родителите и служители в детски градини е скъсана

"Освен контрол, трябва да говорим и за качество", подчерта Яна Алексиева

07.06.2024 | 13:10 Автор: Деси Николова

Няколко дни след като бе оповестен случай на насилие над деца, в друга детска градина няколко от децата се оказаха натровени. Всъщност нито първото, нито второто се случва за първи път, а за съжаление, по всичко личи, че ще продължи да се повтаря.

"Отвъд контрола трябва да говорим и за качеството, което трябва да бъде гарантирано в детските градини и всеки родител да е спокоен, когато изпраща детето си. Нека не забравяме и работещите в градината, трябва също да могат да разчитат на това качество и подкрепа. Надявам се да говорим за епизодични случаи", заяви изпълнителният директор на Асоциация родители Яна Алексиева в предаването "Директно".

Според нея връзката между родителите и обучаващите институции е скъсана.

"Преди да се стигне до ситуацията със записващи устройства е добре да се погледне как се изгражда едно доверие между детската градина и родителите. Това за нас като организация и всички подобни организации, това е много по-ключовата тема - как всъщност родителят е включен в училищния и детско-градинския живот на едно дете, как е изградено доверието. Защото да стигнеш като родител до варианта да сложиш записващо устройство, значи някъде там комуникацията тотално отсъства", подчерта Алексиева пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback