Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Фотографът Любомир Асенов разкрива света на спорта с благотворителна изложба

"Имаме с какво да се гордеем в българския спорт", подчерта той

14.05.2024 | 19:00 Редактор: Деси Николова

Благотворителна изложба в подкрепа на деца спортни таланти подреди фотографът Любомир Асенов. Снимките са изложени на Моста на влюбените в София, те са от различни световни спортни събития. Парите от продажбите на паната отиват изцяло за деца със заложби в спорта.

"Идеята за тази изложба се роди от моите колеги в спорната фотография. Няколко от тях ме подтикнаха да покажа работата си от последните няколко години. Посъбраха се фотографии от Олимпийските игри в Токио, от Европейските олимпийски игри в Краков, от Формула 1, от пътуванията ми в щатите с Кубрат и Тервел Пулев", каза фотографът Любомир Асенов в студиото на предаването "Директно".

Близо 75% от изложбата е с фотографии на български спортисти. 

"Една от идеите беше изложбата да бъде представена по време на българския ден на спорта, който е 17 май, тя да бъде тогава подредена на Моста на влюбените, решихме със Столичната община, че идеята е да бъдат показани възможно най-много българи. Имаме с какво да се гордеем в българския спорт, така че решихме това да бъде посоката на показване на снимки", разясни Асенов за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.