Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Коментар: Крайно време беше България да въведе електронните ваучери за храна

В момента дори Тунис работи с тях, отбеляза Борис Милев

13.05.2024 | 18:30 Редактор: Деси Николова

Макар от доста време да е ясно, че ваучерите за храна ще са изцяло електронни и до края на годината всички хартиени излизат от употреба, все още много хора не са наясно как точно ще стане смяната. Въпроси има и от търговците. 

"Всяко ново нещо изисква време да влезе в сила и докато не влезе изцяло в сила, ще има притеснения от тези, които все още не го ползват. България беше последната държава, в която нямаше електронни ваучери. Нашият първи личен проект беше вкаран 2010 година, а в момента дори Тунис има електронни ваучери. Беше крайно време", отбеляза Борис Милев от Асоциацията на операторите на ваучери за храна в студиото на предаването "Директно". 

Той поясни, че хартиените ваучери, които вече са раздадени на хората, ще важат до датата на валидност, която е изписана върху тях.

750 000 работници и служители в България получават ваучери за храна от работодателите си. Основно се раздават в частния сектор, но практиката е въведена и в държавни ведомства, от началото на годината в някои предприятия се въведоха електронни.

Гледайте целия разговор във видеото.